Glasrikets Skatter

här finns historien

Ny styrelseordförande i Glasrikets Skatter

Posted By on juni 2, 2017 in Blogg | 0 comments

Föreningen har fått en ny ledning. Ann Häljesgård, kommunikationschef på Södra, tar över ordförandeskapet efter Nils-Erik Gustafsson. Ordförandeskiftet skedde i samband med föreningens årsstämma i Orrefors den gångna helgen. Hon har lång erfarenhet från näringslivet där hon varit marknads- och kommunikationschef i flera företag. Idag är hon verksam som kommunikationschef på Södra, en av de största andelsägarna i föreningen.

- Den glassamling som föreningen förvaltar är ett fantastiskt kulturarv, inleder Ann. De föremål av konstglas som konstnärer och glasblåsare har skapat i Smålands glasrike sedan 1742 är alldeles unikt och har skapat be­undran över hela världen. Nya tekniker har utvecklats här och skapat förutsättningar för häpnadsväckande färger och former som aldrig tidigare skådats, fortsätter Ann.

- Min tidigare bakgrund och erfarenhet som avdelningschef på Statens Maritima Museer med ansvar för utställningar, pedagogik och kommunikation kommer nu väl till pass som ordförande för Glasrikets skatter, fortsätter Ann. Södra tar i det här fallet ett stort ansvar för att säkra bevaran­det av kulturskatten och konstglaset i Orrefors, ett unikt och värdefullt kulturarv som vi alla ska vara stolta över, säger Ann. I sommar blir det också ökad verksamhet runt museet när en glashytta kommer att uppstå utomhus med väggar av slingrande växter och både Smécafet och Hammarsmedjan håller öppet, avslutar Ann med ett leende.

Besök gärna Orrefors Museum i sommar när Glasrikets Skatter öppnar ut­ställningshallen för besökare. Museet är öppet för allmänheten varje dag kl 11.00-18.00 under 1 juli- 31 augusti. Övriga tider efter bokning.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>